Affärsnätverket för små och medelstora företag

Bli en nätverksninja:

En snabb Guide


En snabbguide fär nätverkare!

Nätverksninja 101: Så blir du en mästare på att mingla!

Av Tomas KG Friman, Affärsnätverket

25 september 2023, 5 min läsning


Är du redo att bli en nätverksvirtuos och dyka huvudstupa in i den spännande världen av affärsrelationer med ett leende på läpparna? Att bemästra konsten att nätverka är som att bemästra jonglering med bowlingkulor – det tar tid och övning, men när du väl får kläm på det, blir du en riktig showstoppare. Så, spänn fast din säkerhetssele och låt oss dyka rätt in i detta äventyr av nätverksminglande!


1. Mingla överallt, till och med i dina drömmar!

Det första steget mot att bli en nätverkskonstnär är att ha ditt nätverk i bakhuvudet hela tiden. Oavsett om du är på en glamorös gala, ett säljmöte eller står i kö för att köpa din favoritglass (för ja, nätverksmästare älskar också glass), betrakta varje tillfälle som en möjlighet att knyta meningsfulla relationer. Snart kommer du att upptäcka att du nätverkar i dina drömmar!


Vårt motto? "Följ oss gärna i sociala medier!" Fast, vi föreslår att du inte bara följer, utan gillar, delar och kastar emojis som konfetti. På Facebook och Linkedin delar vi en skattkista av tips och inspiration om hur våra affärspartners trollar fram fler affärsmöjligheter. 🎉

2. De fyra magiska stegen till fler rekommendationer

Planera och genomför möten

Det finns en direkt koppling mellan fysiska möten och affärsmöjligheter. Så, påbörja din trollkonst genom att planera möten med de människor som utgör din nätverksmagi. Ju fler möten du har, desto fler chanser har du att föra fram kaniner ur hatten!

Förtydliga din tjänst

Många av oss har en tendens att prata allmänt om våra erbjudanden. Istället, skapa en omvandlingsprocess och översätt allt du säger till kundnytta. Tänk på det som att du klär din tjänst i en superhjälte-dräkt – oemotståndlig och fylld av kraft!

Minska osäkerheten

När du rekommenderar någon, sätter du ditt eget rykte på spel. Förklara exakt vad som kommer att inträffa när du ger en rekommendation. Ska du slå på trumman? Dansa en jig? Låt nätet av spänning växa!

Ge en rekommendation själv

Sist men inte minst, tänk på det mest grundläggande av alla knep – ge en rekommendation själv! Det är som att spruta ut komplimanger i världen – de kommer att komma tillbaka som en bumerang.


Superladda ditt personliga varumärke på 5 sekunder

Delta aktivt

Människor noterar dem som engagerar sig och bidrar. Så, klä på dig din nätverkskostym och gör dig redo att vara stjärnan på festen!

Sprid glädje

Sprid glädje och positiv energi. Tänk på dig själv som en superhjälte och sprid din positiva aura överallt där du går!

Fokusera på att vara en aktiv bidragsgivare

Personen du hjälper idag kan vara morgondagens superbeslutsfattare. Så, räck ut din hand och hjälp dem att nå stjärnorna!

Gör det enkelt för andra att stödja dig

Skrika ut din kundnytta och önskade kontakter genom en megafon om det behövs! Gör det superenkelt för andra att hjälpa dig att lyckas.

Leverera, leverera, leverera!

Sluta aldrig leverera vad du har lovat (och lite till) på raketen tidsschema, om och om igen, tills du blir känd som den mest pålitliga personen i hela universum! 🚀


Så, om du vill bli en mästare på att nätverka, sluta aldrig att mingla med stil! Följ dessa tips, och snart kommer du att trolla fram ett nätverk som är värt sitt guld vid regnbågens ände! 🌈💼🎩

NYHETSARKIV

Ett affärsnätverk till?

En nyhet från Affärsnätverket.

Följ oss på LinkedIN

En nyhet från Affärsnätverket

Följ oss på Facebook

En nyhet från Affärsnätverket

unsplash