Affärsnätverket för små och medelstora företag

Vad är ett företagsnätverk?


Affärsnätverken ser ut på många olika sätt.

Man hjälper varandra till att hitta nya affärsmöjligheter.

Vad är ett företagsnätverk?

Av Affärsnätverket

21 maj 2022, 5 min läsning


Företagsnätverk, affärsnätverk eller nätverkshub – det finns många namn och det är utan tvekan en av de mest framgångsrika marknadsföringsteknikerna för att både upprätthålla och påskynda ett 

företags framgång. Det är en värdefull strategi för att öka din kunskap, lära av andra företagares framgångar, hitta nya kunder och vårda ditt rykte. Det kommer medföra, om det görs effektivt, en tillväxtresa för ditt företagande.


VAD ÄR ETT FÖRETAGSNÄTVERK?

Affärsnätverk är en term som refererar till att träffa andra företagare, potentiella kunder och leverantörer eller andra yrkesverksamma som har affärserfarenheter – för att hjälpa dig att växa ditt företag. Nätverk ger dig en pool av experter som sträcker sig från konkurrenter till kunder och låter dig erbjuda något till dem; förhoppningsvis i utbyte mot deras tjänster, råd, kunskap eller kontakter. 


”Hitta samarbetspartners som vill klia dig på ryggen, men glöm inte att klia tillbaka…”

Tomas KG Friman


Att utforska relationer som företagsägare och erbjuda hjälp till andra gör mer än att ge dig potentiella kunder. Nätverk hjälper dig att identifiera möjligheter för samarbeten eller nya expansionsområden för ditt företag. Men framförallt leder det till nya intressanta bekantskaper.

VILKA ÄR FÖRDELARNA MED ATT AFFÄRSNÄTVERKA?

KUNSKAPSDELNING

Att dela kunskap och idéer är en av de största fördelarna med nätverkande. Oavsett om du delar din åsikt, diskuterar en synvinkel eller får feedback, kommer nätverkande att hjälpa dig att utöka din kunskap och låta dig se saker från ett annat perspektiv.


FÖRBÄTTRADE MÖJLIGHETER MED ETT AKTIVT FÖRETAGSNÄTVERK

Enligt Affärsnätverkets erfarenhet öppnar företagsnätverkande en helt ny värld av möjligheter. Från affärspartnerskap till kundledningar, från kunskapsboost till tillgångs- eller affärsmöjligheter och mycket mer… De hjälper ditt företag att växa. Möjligheter till att skapa nätverk kan exempelvis vara att delta i lokala affärsevenemang, affärsseminarium, online affärsnätverk och branschspecifika mässor. 


FÖRBÄTTRAD TROVÄRDIGHET

Genom affärsnätverk kan du förbättra ditt företags trovärdighet och rykte. När du möter fler människor kommer du så småningom att få ett rykte. När ditt rykte och din trovärdighet växer får du bättre möjligheter och stöd. Du kommer att kunna hjälpa andra med värdefulla idéer och information. Detta kommer att öka din trovärdighet ytterligare.


KONTAKTER

Det är viktigt att komma ihåg att affärsnätverk inte bara handlar om att få exponering och marknadsföra ditt företag. Det handlar framförallt om att knyta kontakter med andra företagare. Detta är en möjlighet till ömsesidig vinst. Om du har resurser och information för att hjälpa andra, bör du också göra det. Om de känner någon med affärsbehov som matchar dina färdigheter och ditt företag, kommer du säkert att bli rekommenderad. Detta fungerar åt båda hållen och hjälper till att stärka ditt nätverk.


FÖRETAGSNÄTVERK GER DIG NY KUNSKAP 

Affärsnätverk är också en möjlighet att utbyta kunskap om bästa praxis, affärstaktik, affärsmöjligheter och de senaste trenderna på marknaden. Ett nätverk med sammankopplade och välinformerade kontakter innebär bredare tillgång till viktig och ny information.


BÄTTRE STÖD OCH RÅD

Genom affärsnätverk kan du få värdefull rådgivning och support från erfarna företagare. Det är den bästa plattformen för att diskutera möjligheter och utmaningar eftersom det kommer att öppna dörrar för värdefull vägledning och förslag. Du kan göra grunden och relationen ännu starkare genom att ge råd och ge förslag till dina kontakter.


TALENOM SITTER PÅ BÅDE KUNSKAP OCH BRA NÄTVERK

Det finns otaliga fördelar med affärsnätverk. Det är viktigt att hålla regelbunden kontakt med dina kontakter för att uppnå maximala fördelar för dig och ditt företag. Har du frågor om företagande och nätverkande så har vi på Talenom mycket erfarenhet. Kontakta oss här: Talenom.se

NYHETSARKIV

Ett affärsnätverk till?

En nyhet från Affärsnätverket.

Följ oss på LinkedIN

En nyhet från Affärsnätverket

Följ oss på Facebook

En nyhet från Affärsnätverket