Affärsnätverket för små och medelstora företag

Hitta nya affärspartners

Affärsnätverken ser ut på många olika sätt.

Man hjälper varandra till att hitta nya affärsmöjligheter.

Hitta nya affärskontakter

Av Affärsnätverket

26 juli 2021, 5 min läsning


Det är helt och hållet avgörande för din verksamhets framgång att du har och hittar fler affärskontakter, speciellt om du bedriver verksamhet som kräver försäljningsinsatser. Affärspartners är de som kommer hjälpa dig att både finna nya kunskaper och insikter. 


Affärspartners ger dig möjligheterna till nya intäkter och kunder. För företagare är det viktigt att vara aktiv i olika nätverk där man kan få nya förbindelser och träffa människor under professionella former som sitter i en liknande situation och som kanske också kan bli beroende av ett samarbete med just ditt företag. 


Man kan också med stor fördel vända sig online där det finns flertalet sociala nätverk och affärsnätverk som är skapade för att just kunna få nya affärspartners. Att nätverka är i allmänhet riktigt spännande och givande, men det kan också kännas obekvämt och som ett slöseri med tid, oavsett så måste man tänka på att det är för företagets och dess utvecklings skull som man gör det och de som är där VILL prata med dig.

Var redo

De potentiella affärs kontakterna går att hitta nästan vart som helst och som proffsnätverkare är det viktigt att man alltid visar en vänlig och trevlig sida för att inte gå miste om något värdefullt. Se till att vara engagerad, intresserad och vänlig i alla sammanhäng. Då blir livet ett affärsnätverk, för när vet du när du träffar en ny kund, på ett affärsnätverk, dotterns gitarr lektion eller under grabbens hockeymatch.Poängen är att du har fler möjligheter än du tror.


Testa Onlinenätverk

På internet finns flera olika forum som ger möjligheten till att träffa på andra över hela världen erbjuden. Gå med i affärsnätverket och börja undersök dina möjligheter där de potentiella kontakterna finns. Se till att vara aktiv där du befinner dig, oavsett grupp och sida, genom att medverka i diskussioner och samtal och bidra med förslag och råd. Om du inte bara visar dig från en säljande sida utan också visar din kunskap på andra vis så kommer du finna fler som gärna vill lära känna dig.


Hjälp via egna kontakter

Överallt i hela världen finner man många olika handelskamrar som tillsammans bildar det absolut största nätverket som går att hitta i världen. De företag som arbetar inom samma bransch kan också ibland finnas med i så kallade branschorganisationer, antingen i Sverige eller in det landet som du är intresserad av att komma i kontakt med. Använd dig utav alla i ditt nätverk inklusive ambassader, handelsrepresentationer och internet för att hitta information om de olika och vilka företag som medverkar och vill vara en del av världen.


Lycka till med ditt nätverkande.

NYHETSARKIV

Ett affärsnätverk till?

En nyhet från Affärsnätverket.

Följ oss på LinkedIN

En nyhet från Affärsnätverket

Följ oss på Facebook

En nyhet från Affärsnätverket