Affärsnätverket för små och medelstora företag

Talenoms Företagsförmedling

Sälj eller köp ditt bolag med oss. Med vårt stora kontaktnät, kundkännedom och aktiva samt professionell marknadsföring förmedlar vi trygga affärer för alla inblandade.

TJÄNSTER
Köp eller sälj ditt företag

Med vårt stora kontaktnät, kundkännedom och aktiva samt professionell marknadsföring förmedlar vi trygga affärer för alla inblandade.

Försäljning


Att sälja ett företag är lätt. Att maximera priset och ge största möjliga värde för både säljare & köpare kräver genomtänkta säljprocesser & strategier.

Värdering


När man värderar företag utgår man från vilken typ av företag som man driver, omsättningen på företaget & om det är nystartat eller väletablerat

Trygga avtal


Har du redan hittat en köpare/säljare? Med oss som din företagsmäklare blir 100% trygg i hela köp- eller säljprocessen. 

PRISPAKET
Jämför våra paket

Vi har tre olika paket, ett för att lära känna oss, det kallar vi för start. Vinner vi ditt förtroende så väljer du premium om du har en kund pågång och deluxe om du vill att vi sköter hela din säljprocess inklusive marknadsföring.

Tjänst
GRATIS

START


Kartläggning


Tjänster
GRATIS

START


Kartläggning
Startpaket

Tjänster

7% /affär

PREMIUM


Kartläggning

Förhandling

Avtalsskrivning


Tjänster

7% /affär

PREMIUM


Kartläggning

Förhandling

Avtalsskrivning


Tjänster

8% /affär˚

DELUXE


Kartläggning

Förhandling

Avtalsskrivning

Marknadsföring

˚Uppstartskostnad

Tjänster

8% /affär˚

DELUXE


Kartläggning

Förhandling

Avtalsskrivning

Marknadsföring

˚Uppstartskostnad

Har du några frågor?

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om företagsförmedling och liknande frågor.

Vad är företaget värt?Alla säljare är nyfikna på vad bolaget är värt. Det finns många parametrar att beakta när man värderar ett företag. Bland annat tittar man på intjäningsförmåga och framtida potential att utveckla bolaget samt hur stort behov av finansiering eller rörelsekapital bolaget har.

Hur funkar det när man säljer ett fåmansföretag?


Om du som privatperson säljer ditt fåmansföretag och dina aktier är kvalificerade så skall en viss del av vinsten beskattas i inkomstslaget tjänst och en viss del i inkomstslaget kapital. Detta i enlighet med de så kallade 3:12-reglerna. Du använder blankett K10 för att deklarera försäljningen.

Hur lång tid tar det att sälja ett företag?


Tiden för att genomföra en företagsaffär varierar stort. Normalt, från det att man som säljare bestämt sig för en försäljning, brukar processen ta 3-24 månader. Det är dock många faktorer som spelar in.

Hur blir man delägare i ett företag?


Du kan erbjudas att köpa aktier i bolaget, vilket kan ske på två sätt. En befintlig ägare säljer aktier till dig eller bolaget genomför en nyemission. I båda fallen måste du köpa aktierna till marknadsvärde, för att mellanskillnaden inte ska beskattas som tjänst.


Hur mycket skatt vid försäljning av företag


Om säljaren vid en försäljning av affärsverksamhet är ett företag, betraktas köpesumman som inkomst för företaget. Därför ska det säljande företaget betala skatt enligt samfundsskattesatsen.

Kan man ge bort ett aktiebolag?


Gåva innebär att man ger någon sina aktier eller andelar i företaget. Detta går att genomföra för aktiebolag och handelsbolag, men inte för enskilda firmor som ju inte är ett självständigt företag utan en fysisk person som driver näringsverksamhet.

KONTAKT

Hör av dig till mig och connecta gärna på LinkedIN

 
 
 
 
 
 
Ja
 
 


Äntligen

Att arbeta med någon som man litar på i en försäljningsprocess är oerhört viktigt.

Tomas KG Friman
Tomas KG Friman
Tomas KG Friman
Tomas KG Friman